Mijn ziel en zaligheid

Wat mij beweegt
Mijn ziel en zaligheid ligt in het op creatieve wijze werken met mensen en met woorden - allerlei teksten waaronder verhalen. Ik ben daarin op zoek naar oorspronkelijkheid. Hoe kom je bij wat echt is in jou en werkelijk bij je past?

Mensen
Ik werk graag met mensen. Individueel en in groepen. Het raakt mij als oorspronkelijkheid in mensen zichtbaar wordt. Als zij van binnenuit tevoorschijn durven komen.

Verhalen
Ik houd van verhalen uit verschillende religieuze tradities.
Van sprookjes en mythen. Ze kunnen een verrassend licht werpen op je leven.
Sinds 30 jaar werk ik met verhalen en teksten, veelal in groepen maar ook individueel. Door te werken met verhalen kunnen werelden opengaan. Je ontdekt steeds nieuwe aspecten van jezelf en van het verhaal.
Maar ook blijkt: een goed verhaal is een bron waaruit je lang kunt putten.

Hoe ik werk
Naast het voeren van gesprekken gebruik ik graag allerlei creatieve werkvormen.
Beeldende vormen als tekenen en schilderen. Het kijken naar kunst Klank. De klank van je stem, de klank van muziek en ritme.

Ook is er de stilte
In de leegte, in meditatie, juist als je je er niet mee bemoeit, kan er een nieuwe openheid ontstaan en een onbevangen manier van beleven.

Retraites
Met plezier leid ik retraites Een periode je, samen met anderen terugtrekken in uit de hektiek van het dagelijks leven geeft ruimte de weg naar binnen te gaan. De retraites die ik gaf vonden in een klooster plaats.

Columns
Naast het werken met mensen ben ik graag zelf creatief door muziek te maken, te schilderen en tekenen, maar ook door het schrijven van teksten.

Hierbij een aantal columns die ik schreef: klik hier: column1 - column 2 - column 3.